Listaustiedot

Listataksesi kohteen, klikkaa Tilin Hallintaa ja valitse sivun vasemmasta laidasta Listausten Hallintapaneeli. Klikka Luo uusi listaus-nappia. Täytä kohteen tiedot hyödyntäen sivulta löytyviä vinkkejä.

Myyjien tulee listata ainoastaan tuotteita joita heillä on varastossa ja oikeus myydä, eivätkä he saa listata ylihinnoiteltuja kohteita paikanmerkkinä.

Otsikko

• Kirjoita kohteellesi kuvaava otsikko, kuten “Klassinen kipparitakki”.

Lyhyt kuvaus

• Tähän kohtaan voit halutessasi lisätä tarkennuksen, kuten: “Useita värivaihtoehtoja".

Pitkä kuvaus

• Kohteen kuvauksessa pyydämme sinua olemaan hyvin selkeä listattavasta tuotteesta; mainitse esimerkiksi, mitä sesonkia tuote on, mitä materiaalia se on ja mitkä sen mitat ovat, anna omia stailausideoitasi ja niin edelleen.

Lisävaihtoehdot

• Valitse, käytätkö lisävaihtoehtoja tässä listauksessa. Ne voivat olla esimeriksi eri kokoja, värejä jne.

Tuotekoodi

• Voit lisätä tuotekoodin tunnistaaksesi kohteesi. Se voi olla maailmanlaajuinen tuotekoodi (UPC) tai oma tuotekoodisi. Voit myös käyttää useita eri tuotekoodeja tai olla käyttämättä tuotekoodia.

Tuoteosastot

• Valitse kohteellesi sopivin osasto, jotta ostajat löytävät sen vaivatta.  Tuotteet tulee listata oikeaan osastoon sillä tällä on vaikutusta arvolisäveron käsittelyssä.

Tuoteominaisuudet ja lisävaihtoehdot

• Tuoteominaisuudet määrittelevät tuotteesi yleisasetukset ja auttavat ostajia löytämään ja tilaamaan oikeat tuotteet. Valitse ominaisuudet, kuten koko, materiaali ja saatavilla olevat värivaihtoehdot ja määrittele ominaisuuksille sitten lisävaihtoehdot.
  • Voit lisätä myös mukautettuja tuoteominaisuuksia ja lisävaihtoehtoja. Klikkaa valikosta “Lisää uusi ominaisuus” ja täytä tarvittavat tiedot. Klikkaa Luo-nappia ja valitse luomasi vaihtoehto uudesta valikosta.
  • Huomaa, ettei ominaisuuksia voi muokata listauksen julkaisun jälkeen.

Kuvat

• Valitse ensin, käytätkö vain yhtä yleistä kuvaa, vai erillistä kuvaa esimeriksi jokaiselle eri värille. Mikäli sinulla on kuvat jokaiselle eri värivaihtoehdolle, valitse myöntävästi kohdassa “Käytä jokaiselle lisävaihtoehdolle omakohtaista kuvaa?”. Mikäli sinulla on vain yksi kuva jokaiselle lisävaihtoehdolle, valitse kieltävästi.
  • Valitse sitten vastaava väri vetolaatikosta kohdan “Käytä jokaiselle lisävaihtoehdolle omakohtaista kuvaa?” vieressä.
  • Jaa kohteesta selkeät kuvat: ota kuva edestä, takaa ja erillisistä yksityiskohdista. Suosittelemme kuvien ottoen yksinkertaisen tausta edessä; esimerkiksi valkoisen seinän edessä tai valkoisen lakanan päällä.
  • Ensimmäisenä lataamasi kuva on kuvan oletuskuva. Mikäli valitset lisävaihtoehtoja, sinun tulisi lisätä vähintään yksi kuva valitsestasi lisävaihtoehdosta. Esimerkiksi, jos valitset sinisen, punaisen ja keltaisen värivaihtoehdon, lisää vähintään yksi kuva jokaisesta värivaihtoehdosta.
 Hinta ja ALV

• Valitse valuutta, valuutta mitä haluat käytttää tuotteen listaukseen.
  • Lisää myyntihinta ilman arvonlisäveroa. Huom! Vähimmäismäärä on €1.

Varaston hallinta

• Varaston hallinnassa voi valita, mitkä tuotteet haluat asettaa myyntiin ruksimalla ne vieressä olevasta laatikosta. Klikkaa Luo varastolista-nappia ja lisää jokaiselle tuotteelle olemassa oleva määrä. Voit myös muokata jokaisen eri vaihtoehdon hintaa tässä vaiheessa. Voit palata muokkaamaan tuotemääriä listauksen ollessa julkinen, mutta huomaa, että tuotteen tullessa myydyksi päivittyy varaston hallinta automaattisesti. Myyjälle ilmoitetaan, jos jokin tuote alkaa olla vähissä.

Aukioloaika

• Voit aloittaa kaupankäynnin heti, tai lykätä sen aloitusta haluamallasi ajalla. Oletuksena aloitus on asetettu alkamaan heti, mutta mikäli poistat "Aloita heti" vaihtoehdon, voit valita oman aloitusaikasi. Automaattinen uudelleenlistaus on asetettu "Listaa uudelleen kunnes myyty". Tämä tarkoittaa, että listaus uusitaan automaattisesti joka 30. päivä. Voit ottaa asetuksen pois käytöstä vetolaatikon avulla. Tässä tapauksessa kohdetta ei listata uudelleen 30 päivän kuluttua.

Postitus

• Valitse vetolaatikosta maa, mistä tuote postitetaan.
  • Listatessasi ensimmäisen kohteesi Icephormiin, sinun tulee valita mistä maasta kohteet postitetaan. Valitse myös, mikäli myönnät useamman tuotteen samanaikaiseen postitukseen madallettua postimaksua. Valitse sitten, mihin maihin olet valmis postittamaan kohteet. Tämän tehtyäsi sinun tulee kirjata postimaksujen määrä per kohde, ja mahdolliset lisäkulut useamman kohteen postitukselle. Vaihtoehtoisesti voit myöntää kohteille ilmaisen postituksen. Valitse kansainvälinen palkkio-vaihtoehto, jos haluat kattaa mahdolliset tullimaksut ulkomaille lähetetyistä tuotteista. Kansainvälinen palkkio-vaihtoeto mahdollistaa valitun prosenttiosuuden lisäämistä myyntihintaan. Halutessasi lisätä postituskohteita, klikkaa Lisää toinen kohdemaa-nappia. Ollessasi valmis, klikkaa Luo-nappia, jolloin ponnahdusikkuna pyytää sinua nimeämään postitusprofiilin. Nimeä profiili (vähintään 10 merkkiä). Voit käyttää samaa profiilia jatkossa ilman, että sinun tarvii täyttää tiedot uudelleen.
  • Valitse yksi valmiiksi määrittelemistäsi postitusprofiileista tai luo uusi profiili. Mikäli valitset luoda uuden profiilin, aloita valitsemalla mihin kohteeseen olet valmis postittamaan tuotteen. Voit lisätä useamman kohteen valitsemalla Lisää toinen kohdemaa. Lisää postimaksujen määrä. Ollessasi valmis, voit tallentaa profiilin jatkoa varten. Kaikki jälkeenpäin tekemäsi muutokset astuvat automaattisesti voimaan kaikissa kohteissa, jotka käyttävät samaa profiilia.
Posti- ja tullimaksujen Yhteenveto

• Yhteenveto valitsemastasi postituskohteista, maksuista (ellet ole valinnut 'ilmaista postitusta'), sekä kansainvälisen premium-vaihtoehdon prosenttimäärä. Kansainvälinen premium-vaihtoeto mahdollistaa valitun prosenttiosuuden lisäämistä myyntihintaan joka lasketaan ja lisätään alueen myyntihintaan, jotta myyjä voi kattaa mahdolliset lisätullimaksut.
Myyjät ovat vastuussa postimaksujen asettamisesta kohtuulliseen hintaan. Postituksesta aiheutuvien kulujen ylihinnoittelu voi vahingoittaa sekä yritysten että merkkien toimintaa, sekä myyjän että Icephorm Limitedin kannalta.

Postitustavat

• Valitse kyllä tai ei mikäli tarjoat alennettua postimaksua useamman tuotteen ostajalle. Huomaa, että valitessasi kielteisesti, kyseinen alue pysyy harmaana.

Ollessasi valmis, klikkaa Julkaise-nappia julkaistaksesi kohteen välittömästi, tai Esikatsele nähdäksesi ensin, miltä kohde tulee näyttämään. Voit myös tallentaa listauksen luonnoksiin ja palata viimeistelemään tiedot myöhemmin. Tee näin tarviessasi esimeriksi lisää kuvia, mittoja jne.

Julkaistessasi kohteen myyntiin, sinun tulee ensin hyväksyä myyntiehdot seuraavalla sivulla. Luettuasi ehdot, julkaise kohde.

Ehdot & käytännöt

• Määritä postitusehdot ja tuotteen palautukset Ehdot ja Käytännöt osassa. Kuvaile tarkasti, mitkä postitusehdot ovat ja sinun palautusohjeet. Postitusehdot osassa, miten tuotteet lähetetään ja millä aikataululla. Tuotteen palautus osassa ilmoita millä ehdoilla asiakkaat voivat palauttaa ostetut tuotteet sekä maksusuorituksen ehdot ja aikataulut. Ole hyvin selkeä ehdoissasi, jottei kauppojen teon jälkeen tule epäselvyyksiä.

Kun olet täyttänyt kaikki vaadittavat kohdat, klikkaa joko "Julkaise"-nappia julkaistaksesi kohteen heti tai esikatsele ensin, miltä kohde julkaisun jälkeen näyttää. Voit myös tallentaa tiedot luonnokseksi ja palata viimeistelemään listaus myöhemmin, mikäli sinun tulee esimerkiksi ottaa ensin lisää kuvia, mittoja tai muuta.

Kun päätät julkaista kohteen, tulee sinun vielä hyväksyä seuraavalta sivulta löytyvät ehdot. Kun olet tyytyväinen kaikkeen, julkaise kohde.